Mathilde

Al 20 jaar ben ik een gedreven en praktische trainer-coach. Na mijn docentenopleiding in 1995 ben ik gaan werken en reizen in het buitenland. In Australië heb ik een wegrestaurant gerund, in Nieuw-Zeeland heb ik vee gedreven en in Thailand de bevolking voorlichting gegeven over de effecten van het leeghalen van schildpad-nesten. Deze ervaring heeft mij veel geleerd over mensen, hun culturen en hun gewoonten.

Terug in Nederland begon ik in 1997 als manager bij C&A. Daar ben ik verkoop- en klantgerichtheidstrainingen gaan geven. In de trainingen zag ik het enthousiasme van de deelnemers. Daarna zag ik de gedragsverandering op de werkvloer en de groei in de bedrijfsresultaten. Toen wist ik het: ik word trainer!

In 2001 leerde ik bij NIVE opleidingen naast het trainen het vak acquisitie.

Bij de LIFT group, het kenniscentrum voor de textiel- en confectiebranche, heb ik mij vanaf 2003 onderwijskundig verder ontwikkeld. Hier is de basis gelegd van mijn expertise op het gebied van het ontwikkelen van trainingen en lesmaterialen.

In 2007 heb ik de post HBO-opleiding tot Trainer/Coach succesvol afgerond.  Daarnaast werkte ik inmiddels bij het trainingsbureau Retail Reflex als consultant/trainer/coach. Acht jaar lang heb ik vele trainingen uitgevoerd voor verschillende doelgroepen. Hier ben ik de trainer geworden die ik nu ben: succesvol, klant- en resultaatgericht!

In 2015 besloot ik mijn passie voor mens en resultaat samen te brengen in mijn eigen trainingsbureau: Mathilde Training & Coaching, gedrag dat werkt.

Mijn passie

Mijn hart gaat sneller kloppen als ik ‘kwartjes zie vallen’. Als mensen verbanden doorzien, of zich bewust worden van het effect van hun gedrag. Of als zij zich het effect van hun handelen realiseren op het resultaat of op het team. Het is heerlijk om bij te dragen aan de groei van mensen en hun bedrijfsresultaten.

Zelf blijven leren

Om mijn klanten goed van dienst te zijn, blijf ik zelf ook reflecteren en ontwikkelen. Ik investeer veel in mijn kennis over de sectoren waarin ik trainingen geef. Elke training evalueer ik met mijn deelnemers en opdrachtgevers om steeds beter te worden.

“Ik ken Mathilde als een warme persoonlijkheid. Een echt mensen-mens. Ze is heel spontaan waardoor ze makkelijk contact maakt.”
Anniek Wintraeken, Generatiecoach, GeneratieKruks
“Mathilde verplaatst zich heel goed in de doelgroep en komt met voorbeelden uit hun praktijk. Hierdoor wordt zij als serieuze gesprekspartner gezien.”
Inge van der Voort, Commercieel directeur, Nelson Schoenen BV